Openbaar vervoerWaarom alleen in je koude auto kruipen als je gezellig met anderen naar Hasselt kan komen? Bovendien geen stress om parking te vinden!

Openbaar vervoer
Waarom alleen in je koude auto kruipen als je gezellig met anderen naar Hasselt kan komen? Bovendien geen stress om parking te vinden!

Bus

De bus is één van de handige manieren om je te verplaatsen binnen Hasselt en Diepenbeek. Zo goed als overal is er een goede aansluiting van buslijnen om jou op je gewenste bestemming te krijgen. Voor meer informatie over de dienstregeling binnen Hasselt en Diepenbeek verwijzen we je door naar www.delijn.be.

Campuspas

De campuspas is een goedkoop alternatief om je te verplaatsen binnen Hasselt en Diepenbeek. Voor €20 per academiejaar kan je onbeperkt reizen tussen alle geregelde openbare buslijnen binnen de zones 04 en 38 (Diepenbeek) en 01 (Hasselt). Voor meer informatie omtrent haltes waar je kunt reizen via de campuspas kan je terecht op Campuspas Hasselt - Diepenbeek.

Financiële ondersteuning

Heb je moeite om het openbaar vervoer te financieren? Contacteer de sociale dienst van jouw instellingen voor een tussenkomst in je abonnement.

Mobiliteitsdienst PXL

PXL betaalt 100% van je abonnement terug indien je aan de voorwaarden voldoet en de maximumprijs van het abonnement niet hoger ligt dan €350.

Voor meer informatie kan je terecht bij:

mobiliteit@pxl.be
+32 11 77 58 44

Stuvo Hogeschool UC Leuven-Limburg

Ook Hogeschool UC Leuven-Limburg ondersteunt haar studenten. Om te weten of jij in aanmerking komt neem je best contact op via volgende gegevens:

socialedienst.limburg@ucll.be
+32 11 18 01 80

Stuvo Universiteit Hasselt

Wanneer je een abonnement van De Lijn hebt, kan je hiervoor een financiële tussenkomst van 50% aanvragen. Het aanvraagformulier voor deze tussenkomst kan je downloaden uit je digitaal studentendossier.

Voor vragen en extra informatie kan je contact opnemen via volgende gegevens:

vervoer@uhasselt.be
+32 11 26 80 64

Trein

Pendel je met de trein tussen je woonplaats en Hasselt? Dan zijn er verschillende abonnementen mogelijk. Als kotstudent kies je best een campustreinkaart, wie dagelijks pendelt best een schooltreinkaart.

Iedere student heeft recht op een vermindering van de kosten van een schooltreinkaart. Hiervoor wend je je best even tot de studentenvoorzieningen van jouw instelling.

Mobiliteitsdienst PXL

Je maakt kans op een 100% terugbetaling van je treinabonnement indien je voldoet aan de voorwaarden en de prijs van het abonnement niet hoger ligt dan €350.

mobiliteit@pxl.be
+32 11 77 58 44

Stuvo Hogeschool UC Leuven-Limburg

Ook Hogeschool UC Leuven-Limburg ondersteunt haar studenten. Om te weten of jij in aanmerking komt neem je best contact op via volgende gegevens:

socialedienst.limburg@ucll.be
+32 11 18 01 80

Stuvo Universiteit Hasselt

Alle studenten krijgen een tussenkomst van 50% voor een treinabonnement (2de klasse) van 3 of 12 maanden voor het traject van de woonplaats tot de UHasselt. Dit werkt via een derdebetalerssysteem. Als student registreer je al je gegevens hiervoor via je digitaal studentendossier. Nadien ontvang je een attest van de NMBS waarmee je je abonnement kan gaan aankopen bij de NMBS. Dit geldt ook voor combi-abonnementen van de NMBS en De Lijn.

Samenvatting

Header opstelling
Center

Andere instellingen

< naar structuur overzicht