FietsFietsen heeft allerlei voordelen: je moet geen uren zoeken naar een parkeerplaats in het centrum, je hebt nooit nog wachttijden aan de bushalte en het is bovendien nog goed voor de gezondheid!

Fiets
Fietsen heeft allerlei voordelen: je moet geen uren zoeken naar een parkeerplaats in het centrum, je hebt nooit nog wachttijden aan de bushalte en het is bovendien nog goed voor de gezondheid!

Fietsen Huren
  • Fietsdeelsysteem

Zelf geen fiets? Ligt je kot niet in de buurt van één van de ontleenpunten? Geen probleem meer! Door het gloednieuwe fietsdeelsysteem moet je gewoon even op de Mobit-app kijken en je kan zien welke fiets je bij jou in de buurt kan lenen. Gewoon even inchecken en je kan vertrekken! Op je bestemming aangekomen? Even gemakkelijk, gewoon terug uitchecken.

  • Studentenfiets

Via fietsbasis vzw kunnen studenten van Hogeschool PXL en UC Leuven-Limburg een fiets huren voor een volledig schooljaar. Je moet enkel €70 waarborg betalen, die je terugkrijgt wanneer je de fiets binnenbrengt. Eventuele schadekosten zijn wel voor de student zelf. Meer informatie kan je vinden op www.fietsbasis.be of door te mailen naar fietspunthasselt@vzwbasis.be.​

Ben je student bij UHasselt, dan kan je via VEDO een fiets huren. Nadat je €70 waarborg hebt betaald kan je de fiets online reserveren via deze link. Meer informatie hierover kan je op https://www.uhasselt.be/Op-weg terugvinden.

  • Blue Bikes

Pendel je elke dag met de trein naar Hasselt? Dan kan de Blue Bike voor jou het ideale vervoersmiddel zijn van aan het station tot op je campus. Je kan ze voor maximaal 24 uur ontlenen aan het station. Het kost je slechts €10 per jaar. Goed om te weten: met één kaart kan je twee fietsen ontlenen. Interesse? Registreer je snel via www.blue-bike.be en een weekje later ontvang je je badge in je brievenbus.

  • Stadsfiets

Aan de Boudewijnlaan en het Groenplein kan je gratis een fiets ontlenen voor maximaal één dag. Je moet hem dan wel voor 17u30 terug inleveren. Uitlenen is simpel: ga met je identiteitskaart naar het uitleenpunt en je kan beginnen trappen. Aan het Groenplein kan je ook tandems ontlenen. Deze moeten twee dagen op voorhand aangevraagd worden via dit formulier.

Groenplein

Maandag tot vrijdag: 09u00 tot 17u30
Zaterdag: 10u00 tot 17u30

Boudewijnlaan

Maandag tot vrijdag: 08u00 tot 17u30
Zaterdag: 10u00 tot 17u30

Fietsenstalling

Stad Hasselt biedt enkele bewaakte fietsenstallingen aan. Bovendien kan je er gratis je fiets laten graveren.

Groenplein (achter het stadhuis):

Maandag tot vrijdag: 09u00 tot 18u00
Zaterdag: 10u00 tot 18u00
Niet op zon- en feestdagen

Capucienenplein (achter Dienst Toerisme/Visit Hasselt)

Maandag tot vrijdag: 10u00 tot 18u00
Zaterdag: 10u00 tot 18u00
Niet op zon- en feestdagen

Kolonel Dusartplein

Dinsdag van 09u00 tot 13u00
Vrijdag van 09u00 tot 13u00
Niet op feestdagen

Herstellen

Bij het Fietspunt kan je terecht voor kleine herstellingen. Denk aan lekke banden, herstellen van een licht, ... Voor grote herstellingen contacteer je best een traditionele fietsenmaker. Contacteer het Fietspunt telefonisch op 011 24 34 50, via mail op fietspunthasselt@vzwbasis.be of spring even binnen aan het Stationsplein.

Meer informatie op www.fietsbasis.be.

Diefstal

Jammer genoeg worden er jaarlijks heel wat fietsen gestolen in Hasselt. Is dit jou ook al overkomen? Aarzel dan niet om dit aan te geven bij de studentenflik. Via Stad Hasselt kan je na aangifte een EHBF-fiets (Eerste Hulp Bij Fietsdiefstal) aanvragen, die je 10 dagen mag gebruiken. Voor meer informatie kan je terecht op www.hasselt.be/nl/fietsdiefstal.

Graveren

Je fiets op slot doen is al een goed begin tegen diefstal, hem laten graveren is nog een extra beveiliging. Door je rijksregisternummer te laten graveren op je fiets kan de politie je fiets sneller terugbezorgen na een diefstal. Stad Hasselt biedt gratis fietsgraveringen aan op het Stationsplein, Groenplein en Ekkelgaarden. Voor data en uren kan je terecht op www.hasselt.be/nl/fietsdiefstal.

Samenvatting

Header opstelling
Center

Andere instellingen

< naar structuur overzicht