Na je studieAfgestudeerd? Proficiat! Dat betekent natuurlijk niet dat je Hasselt nu moet verlaten.

Na je studie
Afgestudeerd? Proficiat! Dat betekent natuurlijk niet dat je Hasselt nu moet verlaten.

Ben je na het studeren in Hasselt helemaal gehecht aan de hoofdstad van Limburg? Dan huur je toch hier je eerste verblijf.

Hier vind je enkele tips bij het huren van je eerste woonst:

  1. Schat je kosten goed in. Als je huurt, moet je naast de huur ook rekening houden met enkele variabele kosten zoals elektriciteit, water en internet. Daarnaast moet je ook een verzekering afsluiten en vraagt de huisbaas vaak een waarborg van twee of drie maanden huur. Je berekent dus best op voorhand even hoeveel je maandelijks aan huur mag uitgeven.
  2. Vergelijk bij verschillende panden. Maak meer dan één afspraak bij huisbazen, zodat je een idee hebt van wat je voor je vooropgestelde prijs kan huren. Wanneer je de studio/het appartement/huis gaat bekijken, doe dat dan grondig: vergeet bijvoorbeeld niet de kranen, de afvoer, de elektriciteitskast en het aantal stopcontacten te checken. Doe ook de moeite om de buurt te verkennen: is het bijvoorbeeld goed bereikbaar? Is er veel lawaai?
  3. Lees de huurovereenkomst goed na. Wanneer moet je betalen? Wat als je de huur te laat betaalt? Mag je huisdieren in huis nemen? Mag je schilderen? Vermijd onaangename verrassingen, lees ook de kleine lettertjes van je huurcontract na.

Maar laat je vooral niet afschrikken. Wanneer je in Hasselt komt wonen, heb je ook veel voordelen:

  • Via het woonloket kan je ook de energietarieven laten vergelijken met jouw meest recente jaarafrekening, je kan informatie vragen rond het premiestelsel rond duurzaam (ver)bouwen of ze helpen je op weg om een betaalbare woning te vinden.

Voor meer informatie kan je hun bereiken op 011 23 90 06 of wonen@hasselt.be.

Wil je meer info over premies en andere steunmaatregelen? Neem zeker een kijkje op www.wonenvlaanderen.be of contacteer het woonloket. Zij sturen je door naar de sociale woonorganisaties.

Samenvatting

Header opstelling
Center

Andere instellingen

< naar structuur overzicht