CultuurJe zou denken dat een kleine stad als Hasselt niet veel te bieden heeft. Verkeerd! Hasselt heeft een bruisend cultureel landschap waar je dans, musea en vooral veel muziek kan ontdekken. Hieronder sommen we de belangrijkste cultuurhuizen even voor je op.

Cultuur
Je zou denken dat een kleine stad als Hasselt niet veel te bieden heeft. Verkeerd! Hasselt heeft een bruisend cultureel landschap waar je dans, musea en vooral veel muziek kan ontdekken. Hieronder sommen we de belangrijkste cultuurhuizen even voor je op.

Cultureel centrum Hasselt

Het CCHA biedt toegankelijke voorstellingen zoals klassiek ballet, concerten, musicals en stand-up comedy. Daarnaast is het ook een bron aan hedendaagse kunstvormen waarbij het accent ligt op theater en literatuur, hedendaagse dans, klassieke muziek, jazz en wereldmuziek, met daarbij ook een bijzondere aandacht voor de belevingswereld van kinderen en hun families.

Modemuseum Hasselt

Het Modemuseum Hasselt bezit een rijke collectie kledingstukken van 1750 tot nu. Naast de collectie kledingstukken, organiseert het museum ook regelmatig tentoonstellingen. Daarbij boort het verschillende thema's aan, van haute couture tot de meer populaire mode, waarbij het historische aspect wordt doorgetrokken naar de actualiteit.

Nationaal Jenevermuseum

Van korrel tot borrel, het Nationaal Jenevermuseum brengt het verhaal van de Belgische jenever tot leven. Je graaft naar de middeleeuwse wortels van het levende water. Je volgt het authentieke productieproces op de voet in een vakkundig gerestaureerde 19de-eeuwse stokerij. Je beleeft er de sfeer van weleer in een mooie collectie oude kruiken, flesjes en borrelglaasjes en bewondert er historische jeneverprenten, protestaffiches en foto's. Je maakt kennis met moutwijn en brandewijn, en nipt van een pittige borrel in het proeflokaal.

Z33

Z33 maakt projecten en tentoonstellingen die bezoekers aanmoedigen om op een nieuwe manier naar alledaagse dingen te kijken. Projecten die vertrekken van het leven dat mensen leiden en de manier waarop onze samenleving omgaat met indrukken en prikkels.

Grenslandhallen/Ethias Arena

De Grenslandhallen is een modern megacomplex waar het hele jaar door grootse happenings plaatsvinden. Samen met de Ethias Arena biedt deze multifunctionele infrastructuur onderdak aan een brede waaier van evenementen: sportmanifestaties, concerten, theaterproducties, tentoonstellingen, beurzen, jaarvergaderingen... Goed voor een totale oppervlakte van liefst 35.000 m².

Villa Basta

Villa Basta is een creatief huis voor jonge mensen. Wie graag aan de slag gaat met theater, muziek, video en dans kan er deelnemen aan cursussen en projecten, meewerken aan een productie of live op het Villa Basta-podium staan. Muzikanten en videomakers kunnen er gebruik van maken van de audio-visuele studio. Al deze activiteiten doen ze ook op verplaatsing onder de naam 'Villa Mobiel'.

Samenvatting

Header opstelling
Center

Andere instellingen

< naar structuur overzicht