FAQ Als student zijn er verschillende vragen waar je niet meteen een antwoord op krijgt. Hier lijsten we de belangrijkste vragen op.

FAQ
Als student zijn er verschillende vragen waar je niet meteen een antwoord op krijgt. Hier lijsten we de belangrijkste vragen op.

Waarvoor kan ik terecht bij de huisvestingsdienst?

De huisvestingsdienst geeft informatie en advies omtrent het huren van een studentenkamer. Tevens wordt er bemiddeld bij eventuele geschillen tussen huurder en verhuurder en dit i.s.m. het Limburgs Huurderssyndicaat.

In hun zoektocht naar een geschikte studentenkamer helpt de huisvestingsdienst de student op twee manieren. Zij bieden kamers aan uit het Limburgs Kamerbestand enerzijds en stellen 90 studentenkamers uit de studententoren ter beschikking anderzijds.

Huisvestingsdienst PXL

Huisvestingsdienst UC Leuven-Limburg

Huisvestingsdienst Universiteit Hasselt

Wanneer start ik het best mijn zoektocht voor een kot?

De beste periode om op zoek te gaan naar een studentenkot is april/mei. We raden je niet aan om reeds vroeger op zoek te gaan. Het aanbod van vrije kamers is dan nog klein en vaak zijn enkel de minder aantrekkelijke kamers beschikbaar. Deze kamers geraakten het lopende academiejaar niet verhuurd of studenten willen in geen geval er een jaar langer blijven.

Hoeveel kost een kot gemiddeld?

Een kot kost gemiddeld ongeveer 294 euro per maand. Voor meer informatie kan je mailen naar de dienst studentenvoorzieningen van Universiteit Hasselt, Hogeschool PXL of Hogeschool UC Leuven-Limburg.

Hoeveel leefgeld per week heb je nodig in Hasselt?

Per week heb je ongeveer 50 euro nodig.

Zijn er studentenverenigingen in Hasselt?

Ja! Er zijn ongeveer 39 studentenverenigingen in Hasselt. Je kan de meeste terugvinden op de website van Universiteit Hasselt of de website van Hogeschool PXL.

Waar kan je feesten?

Er zijn verschillende plaatsen waar je kan feesten in Hasselt. Zo zijn er de clubs Versuz en Forty Five, maar kan je ook terecht in Café Café voor een try-out van een bekende band.

Er worden ook regelmatig TD's georganiseerd. Daarvoor check je best de Facebookpagina's van de verenigingen. Deze fuiven gaan meestal door in de Fitlink in Diepenbeek of Forty Five. In Cafe De Witte Non gaan ook regelmatig studentenfeestjes door.

Veilig fuiven? Check zeker STUFV, hier krijgen de evenementen in Hasselt, Diepenbeek en Genk sterren in verband met veiligheid.

Waar kan ik parkeren?

Hier kan je een lijst vinden van alle gratis parkeeroplossingen in Hasselt.

Hier kan je de betaalparkings van Hasselt bekijken, net zoals het parkeerplan.

Is er openbaar vervoer?

Voor 20 euro kan je het hele jaar door reizen tussen bepaalde haltes in Hasselt en Diepenbeek.

Voor meer informatie kijk je best op de website van De Lijn of op deze website bij Mobiliteit.

Ik heb een andere vraag?

Mail je vraag naar info@hasseltstudentenstad.be en we proberen deze zo snel mogelijk op te lossen!

Samenvatting

Header opstelling
Center

Andere instellingen

< naar structuur overzicht