Info Hoger OnderwijsHasselt heeft twee hogescholen en één universiteit. Wie zijn ze? Wat doen ze? Ontdek het hier.

Info Hoger Onderwijs
Hasselt heeft twee hogescholen en één universiteit. Wie zijn ze? Wat doen ze? Ontdek het hier.

Hasselt werd jarenlang aanzien als het kleine broertje van de studentensteden. Maar nu het eindelijk de baard in de keel heeft gekregen, is het uitgegroeid tot een volwaardige studentenstad. Met twee hogescholen en één universiteit beschikt Hasselt over verschillende mogelijkheden waar je vast een opleiding op jouw maat kan vinden. Er zijn dertien gezellige campussen waar je zeker je interesses terug vindt, samen met 22.000 andere studenten.

Hogeschool PXL

Campus Elfde Linie

Hier kan je de departementen PXL-Business, PXL-IT, en PXL-MAD terugvinden. Ook tref je hier een aantal directies en kan je er terecht voor een overheerlijke maaltijd in het befaamde studentenrestaurant.

Elfde-Liniestraat 23 - 26
3500 Hasselt

Campus Vilderstraat

Je kan hier de studenten van PXL-Education, PXL-Media & Tourism en PXL-Social Work vinden.

Blijf zeker eens hangen in de Lichtstraat!

Vildersstraat 5
3500 Hasselt

Campus Quartier Canal

Hier kan je de sterartiesten van morgen vinden. PXL-Music bevat alle elementen waar het om draait in de hedendaagse pop- en rockwereld.

Bootstraat 11
3500 Hasselt

Campus Guffenslaan

PXL Healthcare belichaamt de studierichtingen Ergotherapie, Verpleegkunde en Vroedkunde.

Guffenslaan 39
3500 Hasselt

Campus Diepenbeek

Ook technisch aangelegde mensen kunnen hun ei kwijt bij PXL Tech. Zo vind je hier de studenten van Agro- en Biotechnologie, Bouwkunde, Elektromechanica en Elektronica-ICT. Bij Agro- en biotechnologie kan je afstuderen in Groenmanagement of Biotechnologie. Bij Elektromechanica zijn de afstudeerrichtingen Klimatisatie en Onderhoudstechnologie.

Agoralaan, Gebouw H
3520 Diepenbeek

Universiteit Hasselt

Campus Hasselt

Deze campus, waar je alle rechtenstudenten kan vinden, is gelegen in de Oude Gevangenis op de kleine ring van Hasselt. Daarnaast is het de hoofdzetel van de universiteit en de diensten studentenadministratie, alsook studentenvoorzieningen, zijn hier gevestigd.

Universiteit Hasselt
Martelarenlaan 42
3500 Hasselt

Campus Diepenbeek

Op de campus Diepenbeek kan je (in verschillende gebouwen) de faculteiten wetenschappen, industriële ingenieurswetenschappen, geneeskunde en levenswetenschappen, bedrijfseconomische wetenschappen, architectuur en kunst terugvinden. Wees gerust, deze zijn verspreid over verschillende gebouwen.

Agoralaan gebouw D
3590 Diepenbeek

UC Leuven-Limburg

Campus Diepenbeek

De campus Diepenbeek is de grootste campus van UC Leuven-Limburg! Deze campus herbergt de studenten van Management, Technologie, Welzijn en Lerarenopleiding Secundair Onderwijs.

Campus Diepenbeek
Agoralaan, gebouw B bus 1
3590 Diepenbeek

Campus LiZa

Tegenover het ZOL (Ziekenhuis Oost-Limburg) staat een gloednieuwe campus voor de opleidingen Verpleegdkunde en Vroedkunde.

Campus LiZa
Schiepse Bos 5
3600 Genk

Campus Oude Luikerbaan

De Campus op de Oude Luikerbaan is de thuisbasis van de Lerarenopleiding Kleuter- en Lager Onderwijs, de banaba's en postgraduaten.

Campus Oude Luikerbaan
Oude Luikerbaan 79
3500 Hasselt

Samenvatting

Header opstelling
Center

Andere instellingen

< naar structuur overzicht