Voor studentenStudent zijn is meer dan studeren. Aan die beleving bouwt Hasselt Studentenstad graag mee!

Voor studenten
Student zijn is meer dan studeren. Aan die beleving bouwt Hasselt Studentenstad graag mee!

Als student valt er altijd wel iets te beleven in Hasselt. Gezellig iets drinken op het Dusartplein, skaten in het Kapermolenpark, shoppen in de Demerstraat... Maar soms ziet Stad Hasselt het grootser en organiseert ze events waar alle studenten samenkomen.

Student Take-Off

Zie je het zitten om met 3000 medestudenten het nieuwe academiejaar op gang te trekken. Dan ben je op de Student Take-Off op je plaats!

Live muziek? ✔

Foodtrucks? ✔

Toffe randanimatie? ✔✔

Alles in huis om er een onvergetelijke start van te maken.

Meer informatie kan je terugvinden op de Facebookpagina.

De Blokbar

In december, januari, mei en juni is het voor veel studenten blokken geblazen. Een stresserende periode waarin ontspanning meer dan welkom is. Jeugd Hasselt slaat de handen in elkaar met Dienst Jeugd Genk en de Jeugddienst van Diepenbeek en voorzien een locatie waar verschillende studenten samen kunnen afzien en hun voorbereiden op de examens. De studenten beschikken over gratis koffie, thee, WiFi, fruit, water en héél véél stopcontacten.

Meer informatie kan je terugvinden op de Facebookpagina.

KPM Cup

De hoogdag voor skaters uit Hasselt en ver daarbuiten. In het Kapermolenpark maken tientallen shredders uit wie onder hen het best overweg kan met een skateboard. Tussen de runs door kan je als toeschouwer genieten van steengoede muziek. (Denk aan punk, metal en hiphop).

Meer informatie te vinden op de Facebookpagina en de website.

Hasselt Studenten Regatta

Eén keer per jaar nemen Hogeschool PXL, Hogeschool UC Leuven-Limburg en Universiteit Hasselt het tegen elkaar op in een strijd op het water. De roeiers racen per 8-, duo- of soloboot om de felbegeerde wisselbekers. Fans kunnen intussen genieten van allerlei randanimatie en dj-sets op een unieke locatie, de Tuikabelbrug in Godsheide.

Meer informatie kan je vinden op de Facebookpagina en ons Instagramprofiel.

Geen evenement van Hasselt Studentenstad, toch op stap?

Hasselt bruist van evenementen en plaatsen waar je volledig uit de bol kan gaan. Dansen in de grootste discotheek van het land, Versuz, kroegentocht op het Dusartplein, clubben in de Forty Five of biertjes en cocktails drinken in één van onze mooie cafés, Het kan allemaal.

Samenvatting

Header opstelling
Center

Andere instellingen

< naar structuur overzicht