Nuttige linksInformatie die je kan helpen als startende studentondernemer

Nuttige links
Informatie die je kan helpen als startende studentondernemer

Als je zelf wil ondernemen, moet je je op voorhand goed informeren. Er zijn een heleboel kansen die voor het grijpen liggen als jonge ondernemer, maar er zijn ook wat addertjes onder het gras. Een goede voorbereiding is dus primordiaal als je wil slagen als ondernemer en niet voor onaangename verrassingen wil komen te staan. We helpen je met deze nuttige links graag op weg naar een geslaagd parcours.

StudentStartUP

Om studenten ‘goesting’ te doen krijgen in het opstarten van een eigen zaak en hen -nog tijdens hun studies- daarbij te begeleiden, is StudentStartUP opgericht. Er wordt advies gegeven over de beste manier om alle stappen in dit proces aan te pakken. Ook voor de verdere uitbouw van de onderneming worden studenten (én alumni) in contact gebracht met de meest ideale partners.

PXL-UHasselt StudentStartUP is een samenwerkingsinitiatief tussen Hogeschool PXL en Universiteit Hasselt.

Studentondernemer

Student-ondernemer is een speciaal statuut waarbij de voordelen van een student en een ondernemer gecombineerd kunnen worden tot op zekere hoogte. Te succesvol zijn als student-ondernemer kan ervoor zorgen dat je je kindergeld verliest en dat je niet meer ten laste kan staan bij je ouders. De overheid heeft dit de laatste jaren versoepeld en werkt hier verder aan, maar je moet dit goed in de gaten houden.

Samenvatting

Header opstelling
Center

Andere instellingen

< naar structuur overzicht