Staking 10 oktober 2017Laat je niet vangen!

Staking 10 oktober 2017
Laat je niet vangen!

Op 10 oktober is er een aangekondigde staking. Laat je niet vangen en zorg vandaag al voor alternatieven! De staking vormt een reactie tegen het beleid van de regering, komt vanuit het ACOD en treft verschillende sectoren. We lijsten de belangrijkste studentenzaken op:

Openbaar vervoer
Helaas, bij het openbaar vervoer is het weer prijs. Bij de NMBS is het moeilijk te voorspellen hoe groot de hinder zal zijn, maar enkele acties kunnen daar al snel een domino-effect creëren.

Bij De Lijn wordt verwacht dat vooral de steden getroffen zullen worden door stakingen, maar ook hier kunnen we op voorhand helaas niet zeggen of jouw bus al dan niet zal rijden.

Scholen
De ACOD-leden uit het onderwijs zijn solidair met hun collega's, maar dat betekent niet dat ze effectief staken. De scholen zijn gewoon open. Het wordt dus gewoon hopen op een academisch kwartiertje zoals op andere dagen.

Hoe geraak ik op school?
Voor degenen die met de auto komen wordt het spannend. We verwachten extra verkeersdrukte en dus ook meer parkeerdruk. Het is dus raadzaam om je auto op één van de minder frequent gebruikte parkings te zetten, zoals bijvoorbeeld die van de Schaverdijn.

Stop je auto ook gezellig vol. Hogeschool PXL heeft zelfs een eigen platform om te carpoolen.

Neem gewoon de fiets. De systemen van Mobit of de Bluebikes zijn hier ideaal voor indien je geen eigen fiets hebt.

Kijk ook zeker op onze website bij de rubriek Mobiliteit.

Samenvatting

Header opstelling